Hosting

 Webbhosting, IT-drift, webbhotell, serverhotell, VPS, virtualisering och dedikerad server. Säger dessa ord dig någonting? I dagens samhälle är dessa ord vanligt förekommande, inte minst inom företagsvärlden och bland organisationer. Fler och fler företag inser vikten av att synas på nätet och antalet webbhotell och serverhotell som erbjuder tjänster såsom exempelvis virtualisering ökar ständigt i antal. Virtualisering är en teknik som innebär att kunden enklare kan fördela tekniken och får kontroll över applikationer och kan då anpassa dem efter det egna behovet.

Webbhotell är ett vanligt förekommande ord som innebär att man hyr plats på en befintlig server. Ett webbhotell kan liknas med ett vanligt hotell där du för en bestämd tid hyr ett rum för att bo i. Samma sak gäller då för din webbsajt på ett webbhotell.

Ett serverhotell fungerar på samma sätt som ett webbhotell eller ett vanligt hotell. Ett serverhotell riktar sig till kunder som redan har etn server men saknar resurser, teknik och kanske kunskap för att sköta den. På serverhotellet placeras kundens server och den driftas, servas och övervakas dygnet runt.